SeciLauri Admin
| Konu: Vatan Gazetesi - 03 Ağustos 2006 C.tesi Tem. 07, 2007 8:20 am | |
| Barı$'ın 03-Ağustos-2006 Tarihinde Vatan gazetesine yaptığı Röportaj... MÜZİKTEN Mİ BAŞLAYALIM KONUŞMAYA , OYUNCULUKTAN MI ?
Herşeyden önce müzik.Müzikten başlayalım tabii.Benim birinci mesleğim müzisyenlik ve hep öyle gidecek.Ben dizide oynayan bir müzisyenim.
MADEM MÜZİKTEN BAŞLADIK , AKADEMİ TÜRKİYE'NİN KARİYERİNİZE YAPTIĞI KATKILARDAN BAHSEDELİM...
Akademi Türkiye'nin bana etkisi olumlu oldu.Yarışma bana çok şey kattı.İyi ki katılmışım bu yarışmaya , o sayede büyük bir adım attım.Bu yarışma Türkiye'nin önemli ses yarışmasıydı.Ancak artık yarışmanın etkisinden kurtuldum,insanlar şu an beni Barış Akarsu olarak tanıyor ''Akademi Türkiye Barış''olarak değil.Bunu yapmak için de çok uğraştık,büyük çaba sarfettik.İki senedir tırnaklarımızla kazıdık,çok güzel bir albüm hazırladık.Yine de yarışmaya çok şey borçluyum.
ESKİDEN BARLARDA KENDİ MÜZİĞİNİZİ YAPIYORDUNUZ.ŞİMDİ YAPIMCILARLA ÇALIŞIRKEN DE KENDİ MÜZİĞİNİZİ YAPABİLİYOR MUSUNUZ?
Yine kendi müziğimizi yaptığımız söylenebilir ama benim istediğim,içimdeki müziği yapmak şu an Türkiye'de çok zor.Ben hard rock ve metal dinleyen bir adamım .Bu müziği yaparak Türkiye'de tutunmak zor.O yüzden Anadolu'ya yakın , kendi yapımıza yakın bir müzik yapıyoruz.Böylece kitlelere ulaşmamız mümkün oluyor.
YARIŞMADA BİRİNCİ OLDUNUZ VE YURT DIŞINDAKİ YARIŞMAYA KATILMAYA HAK KAZANDINIZ.ANCAK O YARIŞMA İPTAL OLDU.YİNE DE AVRUPA'YA GİTMEYİ , ORADA BİR ŞEYLER YAPMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ ?
Benim asıl amacım Avrupa'ya gitmek.Oradaki insanlara da müziğimi dinlettirmek istiyorum.Belki dördüncü ,beşinci albümden sonra İngilizce albüm çıkaracağım.Rock'ın dili İngilizce zaten bana göre.Dünya'nın her yerine ulaşmaya çalışacağım.
AMASRA'DA YAŞADIĞINIZ DÖNEMDE BAR MÜZİSYENLİĞİ DE YAPTINIZ .BARDA ŞARKI SÖYLEMEK SİZE BAZI AVANTAJLAR SAĞLADI MI ?
Sahne deneyimimi barlarda edindim.Yıllarca barlarda insanlarla yüzyüze,iç içe şarkılarımı söyledim.Bar müzisyenliği çok zevkli ve güzel bir olay .Bana çok şey kattı.Şimdi büyük konserlere çıktığımda Anadolu'nun dört bir köşesinde konserler verirken,sahnede o günlerin vermiş olduğu rahatlıkla ve tecrübeyle şarkı söylüyorum.Bar müzisyeni olmasaydım bu kadar rahat olamazdım.Sahnede olmak süper bir şey.Etrafındaki insanlar şarkılarını hep bir ağızdan söylüyor.Bunun kadar mutluluk verici bir şey yok.İsterim ki her insan bunu hayatında bir kez yaşasın.Zaten ondan sonra bırakamaz.
BİR DÖNEM YEREL BİR TELEVİZYONDA MÜZİK PROGRAMI DA YAPMIŞSINIZ.
Evet,bir müzik programı yapıyordum;Karadeniz Ereğlisi'nde .Genç kızlar telefonla bağlanıyordu , istekte bulunuyorlardı.Güzel,hoş ve sıcak bir programdı.
EKRANDA OLMAK NASIL BİR DUYGU?
Güzel bir duygu fakat sahnede olmakla karşılaştırılamaz.Ekranda her an her şekilde olabilirsiniz.Ama her an sahnede olamazsınız.Ekran olayı , benim yaptığım işi destekliyor.
BİR RÖPORTAJINIZDA ''OYUNCULUKLA İŞİM OLMAZ, BEN ÖNCE MÜZİK YAPACAĞIM''DEMİŞSİNİZ.
Aslında net olarak ''oyunculukla işim olmaz''demedim.O an oyunculukla işim olmazdı.Yarışmadan yeni çıkmıştım ve öncelikle yapmak istediğim işte,müzikte kendimi ispat etmeden oyunculuk yapamazdım.Önce müzisyen kimliğimi oturtmam lazımdı.İki senede , Anadolu'nun birçok yerinde 200 konser verdim ve bir de albüm çıkarttım.Şimdi ikinci albümü çıkartıyorum. 5 Ağustosda Yeni Melek 'te albüm tanıtım konserim var.Yani her şeyin zamanını kafamda kurgulamaya çalışıyorum.Şu anda dizi beni destekleyecek bir iş.Müziğim de diziyi destekleyecek.Ama o an dizi işine girseydim müzisyen kimliği oturmamış Barış Akarsu olacaktım.
O HALDE AVANTAJLI BİR ROL OLMUŞ BU SİZİN İÇİN.DAHA ÖNCE YAŞAMIŞ OLDUĞUNUZ DUYGULARI YANSITTIĞINIZA GÖRE...
Tabii, her rolü oynayamam.Ona göre seçtim.Ben yarışmadan çıktıktan sonra bir çok dizi teklifi geldi,hepsini geri çevirdim.Öncelikle müzisyen olarak kendimi ispat etmeliydim.O yüzden reddettim.Oyunculukla işim olmaz dediğim zaman o zamandır.
POPÜLER OLMAK İSTİYOR MUSUNUZ?
Popülerlik geçici bir şey.Önemli olan kalıcı olabilmek.Kalıcı olmak için de fırsatları iyi değerlendirmen ve iyi işler yapman gerekiyor.Tek amacım kalıcılık.
KENDİ ADINIZA OLAN İNTERNET SİTENİZDE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN LİNKLERİ VAR .ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYOR MUSUNUZ ?
Küresel Barış ve Adalet Komisyonu ile sıkı ilişkiler içerisindeyim.Sürekli mesajlaşırız.Zaten benim yapmam gereken bu.Duyarlı bir insanım.Doğaya karşı ,her şeye karşı...Sanatçı kimliğimi oturttıktan sonra herşey daha etkili olacak.Şu anda zamanının gelmesini bekliyorum.
SÜREKLİ CEM KARACA VE BARIŞ MANÇO'NUN VELİAHTI OLARAK ZİKREDİLMEK , AYNI SORUYLA KARŞILAŞMAK CANINIZI SIKMIYOR MU ?
Hayır,tam tersine gurur veriyor.Ama ben Barış Akarsu'yum.
PEKİ NEDEN BAŞKASINI KARŞILAŞTIRMIYORLAR DA SİZİ KARŞILAŞTIRIYORLAR BU İSİMLERLE ?DIŞARIDAN BAKINCA TEK ORTAK ÖZELLİĞİNİZ UZUN SAÇ.KERAMET ORDA MI?
Keramet saçta sakalda değil.Ben de özel bir şey görüyorlar demek ki.Yalnız ben de bilmiyorum ne olduğunu.Bir tek şunu söyleyebilirim ,yarışmada insanlar benim dürüstlüğümden çok etkilendiklerini söylüyorlardı.Doğal bir insanım.Tepkilerim,yaşayışım doğal.Ben bu çağın adamı değilim.Ben 70'li ,80'li yıllarda yaşamalıymışım.
''KEŞKE YAPSAYDIM'' DEDİĞİNİZ BİRŞEY VAR MI?
Hep arkeoloji ya da radyo,televizyon ve sinema okumak istemişimdir.Ancak gerçekleştiremedim.Özellikle sinema benim için büyük bir tutku..
-Alıntıdır- Evet barı$! Sen bizim için özeLsin!.. | |
|