SeciLauri Admin
| Konu: Chica - 01 Ekim 2006 C.tesi Tem. 07, 2007 8:42 am | |
| Barı$'ın 01-Ekim-2006 Tarihinde Chica'ya verdiği Röportaj..NEDEN OYUNCULUĞA BAŞLADIN BARIŞ ? SANKİ HERKES YAPIYOR ARTIK BU İŞİ,ÖZGÜR ÇEVİK,KEREMCEM...ŞİMDİ DE SEN ,''YALANCI YARİM''DE OYNUYORSUN.NEDEN?
Ama ben ilk başta müziğimi yaptım.İkinci albümüm çıktı,ondan sonra dizi teklifini kabul ettim.Akademiden ilk çıktığımda bir sürü dizi teklifi geldi ama ben hiçbirini kabul etmedim.İki sene sonra olayların nasıl işlediğini öğrendim.Ben rockerım,rock müzik yapıyorum ve Türkiye'de rock dinleyen insanlar azınlıkta.Diziyi kabul etmemdeki en büyük sebep,benim müzisyen yönümü destekliyor olması.Çünkü dizide insanlar beni tekrar görüyor ve daha çok insan beni dinlemeye başlıyor.
OYUNCULUK EĞİTİMİ ALMADIN HİÇ.NASIL ROL YAPABİLİYORSUN?
Her şey ruhumdan geliyor.Bana oyuncu koçu tutacaklardı ama sonra vazgeçtiler.Gerek duymadılar.
İLK GÜNÜNÜ HATIRLIYOR MUSUN?
Üffff çok heyecanlandım.Aslında ben çok rahat bir adamımdır ve izlenmeyi de çok severim.Ama ''Bu adam oluyor mu acaba ,bu işi yapabilir mi?''diye böyle bana bakılıyorsa,bu beni kasar.Dizide tamamen kendimi oynuyorum,hiç oyunculuk yapmıyorum aslında.Kendi yaşantımdan parçaları oynuyorum.Ayrıca ben çok film izlerim,sinema manyağıyım.Her izlediğim filmde beğendiğim her karakterin bende bir etkisi var.Bir rolü oynarken ''acaba bu kahraman burada nasıl davranırdı?''diye düşünüyorum.
EN ÇOK HANGİ KAHRAMAN GELİYOR AKLINA ?
İyilerin yanında kötülere karşı savaşan kahramanlar geliyor aklıma,şövalye ruhlu bir yapım da var çünkü.Ortaçağ filmlerini de çok severim zaten.
DİZİDEKİLERLE ARAN NASIL?ÖZELLİKLE ROL ARKADAŞIN MERVE SEVİ İLE İYİ ANLAŞABİLİYOR MUSUN?
Merveyle aram çok iyi , çok seviyorum onu.O kadar tatlı ki ...Sürekli sinir stres yapıyor sette,görmeniz lazım.Şansımdan kaynaklanıyor galiba biraz da,ekibimde çaycısından yönetmenine kadar herkes mükemmel.Ruhları çok güzel .o kadar eğleniyoruz ki ...
SEN SEVDİN BU İŞİ .AKTÖR MÜ OLACAKSIN YOKSA SONUNDA?
Müzik benim en büyük hayalimdi ama ben günlük yaşamımda da bir iki saat boşluğum olsa hemen film seyrederim.Piyasadaki bütün filmleri izlemişimdir.Olaya dizi olarak bakmıyorum ben aslında,tam bir sinema tutkunuyum .Neden olmasın ,evet aktör de olabilirim.
''YALANCI YARİM''İN EMEL SAYIN -TARIK AKAN FİLMİYLE BİR ALAKASI VAR MI?ÇÜNKÜ AYNI İSİMDE BİR TÜRK FİLMİ VAR.
Uyarlanmış versiyonu olabilir evet.Herkes bana bunu soruyor.Ama Türkiye'de baksanıza sinema temamızı duygusallık oluşturuyor.Zengin adam-fakir kız,zengin kız-fakir adam.İkisi de aynı oldu,neyse anladınız siz,İnsanlar bu tür şeyleri seviyorlar.
AMA İSMİ BİLE AYNI...
Yapabilecek bir şey var mı?Yeni senaryo yazsan yine benzeyecek.Normalde bu dizinin adı ''Alfanso'nun Şapkası''.Dizide benim adım İtalyan Alfonso .Ama ''Yalancı Yarim''Türkiye'de daha çok uyar diye ,dizinin adını böyle değiştirdiler.Ayrıca ben de yalancıyım dizide.Sürekli yalan söylüyorum.
GERÇEK YAŞAMDA YALAN SÖYLERKEN BURNUNUZ PİNOKYUNUNKİ GİBİ UZASAYDI , SENİNKİ NE KADAR OLURDU?
Ben acayip dürüst biriyimdir,insanların suratına dobra dobra doğruyu söylerim.O yüzden benim uzamazdı burnum.
O ZAMAN DA ''PATAVATSIZ'' DİYORLAR İNSANA?
Bir insan karakter ve kişilik olarak olgunlaşmışsa patavatsız olmaz.Onu öyle uygun bir dille söyler ki,karşısındaki hiç alınmaz.
JOHNNY DEPP HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUN?HERKES SENİ ONA BENZETİYOR?
O adam manyak bir adam,Hollywood'daki en iyi oyunculardan biri.Sadece ''Karayip Korsanları''ndaki hali değil,gerçek yaşamında da mükemmel bir insan.Ailesel olarak,yaşam tarzı olarak ...Aslında o bir rock müzisyeni .Gitarist ve bir grubu var.Saplam grupların altında alt grup olarak sahneye çıkıyorlar ama Johnny ünlü olmayı çok istiyor.Bir dizide oynamaya başlıyor ve aktörlük yönü ortaya çıkıyor.Arkadaşları ona karşı çıkıyorlar,dalga geçiyorlar.Ama şu anda görüyoruz nerede olduğunu.Onunla hayatımız da çok benzer aslında.
TİPİN DE BENZİYOR YAHU?
Yok,sadece ''Karayip Korsanları''ndaki haline biraz belki.Beni Cem Karaca ve BARIŞ Mançoya'da benzetiyorlar.Johnny de çok sevdiğim bir oyuncu.Gurur duyuyorum tabii,çünkü sevdiğim insanlara benzetiyorlar beni.
ASLINDA DİZİDE BEN KENDİMİ OYNUYORUM DEDİN,PEKİ SANA BİR KATİL OYNAYACAKSIN DESELER NE YAPARSIN?
Çok zorlanırım çünkü ben katil gibi kinli,nefret dolu bakamıyorum.Çirkef bakamıyorum .Alışkın değilim,ruhumda yok.
SEN ASLINDA BİR KARADENİZLİSİN .iÇİNDE BİRAZ KARADENİZLİ RUHU TAŞIYOR MUSUN?
''Hırçın Dalga''dedikleri şey var ya,deli bir enerji var bende.Karadenizliler de öyledir.Birden parlar,bağırır çağırır ama iki dakika sonra kavga ettiği adamla pişpirik oynar.Böyle tiplerdir.Ben de Zonguldaklı olduğum ve Amasra'da uzun süre yaşadığım için almışım tabii özelliklerini.
KARADENİZ'DE GEÇİRDİĞİN ÇOCUKLUKTAN BAHSETSENE BİRAZ BİZE?
Ben yabancıların elinde büyüdüm.İngilizler,Fransızlar,İtalyanlar... Temel fıkrası gibi oldu!
NASIL YANİ?
Türkiye'de turizmin ilk başladığı yer Amasra'dır.Ben altı-yedi yaşlarımdayken ,turistler motorlarıyla bizim oraya gelirlerdi.Kumsallar baştan sona silme çadır olurdu.Yabancı turistler çıkıp gitar çalarlardı,çiçek çocukları gibi giyinirler ,hippi gibi takılırlardı.Ben o kültürden geldim.Benim annem pansiyoncudur.Biz evimizi pansiyona verirdik.Japon arkadaşlarım vardı benim.Sürekli o ortamların içindeydim, ben de kenarda onları izleyen bir tiptim.Belki de o dönemde etkilendim ve müzikle ilgilenmeye başladım.Çocukluğum çok güzel geçti.
ALİ DEDE KİM?
Aaaaa sen nereden biliyorsun Ali Dedeyi?
BİZ BİLİRİZ,KUŞLAR SÖYLEDİ.
Ali Dedem ,benim kabukçu dedem.
KABUKÇU NE DEMEK?
Bizim sülalemiz kabukçudur.Ağaç kabuklarından balık ağının boyasını yapardı dedem.Ali dedem,babamın babasının babasıydı.Büyük dedemi de gördüm yani .Beni hiç sevmezdi ,çünkü ben çok yaramazdım.Bana ''bundan hiç birşey olmaz ''derdi.Doksan sekiz yaşına kadar yaşadı.Kız kardeşimi çok severdi.
SENİ ŞİMDİ GÖRSE GURUR DUYARDI HER HALDE?
Görüyordur o beni.
KIZ KARDEŞİN SENDEN NE KADAR KÜÇÜK ?
Nesrin yirmi üç yaşında.Aramızda dört yaş var.
MAÇO BİR AĞABEYE BENZİYORSUN,ÖYLE MİSİN?
Yok asla , niye öyle düşündün.Konuşmalarımdan herhalde.Ama hiç değilim,tam tersi.Kardeşim çok şanslı.Benim her şeyim çok dengelidir.Bütün erkek arkadaşlarıyla tanışmışımdır.Bana pek benzemez,daha usludur.Şimdi evli ve bir yeğenim olacak,bekliyoruz.
SEN NE ZAMAN EVLENECEKSİN?
Dur daha değil.
KIRK YA DA ELLİ CİVARINDA MI?
Yuh , o kadar da değil.Ben çocukları çok seviyorum.Çocuğumu büyütmek isterim.Daha erken olur herhalde.
BİRAZDA MÜZİKTEN BAHSEDELİM ARTIK.İKİNCİ ALBÜMÜN ADI ''DÜŞMEDEN BULUTLARDA KOŞMAM GEREK''NEDEN BU İSMİ VERDİN ALBÜME ?
Yaşadığımız hayat ,bulut gibi.Buluta basamazsın ,düşersin.Hep sevilmek,hep iyi işler yapmak istiyorum.Hep başarıyla anılmak ve hep bulutların üzerinde olmak istiyorum.O yüzden böyle bir isim koyduk.
PEKİ YA DÜŞERSEN BİR GÜN O BULUTTAN?
Çıkmak için tekrar çabalarım.
AMAN SAKIN DÜŞMEYESİN BARIŞ,UMARIM UZUN YILLAR O BULUTLARIN ÜZERİNDE KOŞARSIN. HOŞÇA KAL !
En sevdiği film:Sindirella Man ve Babam ve Oğlum(seçemedi ikisini de seviyor) En sevdiği hobisi:Yelken yapmak En sevdiği kitap:Charles Bukowski "Büyük Zen Düğünü" En sevdiğİ aktör:Johnny Deep En sevdiği aktrist:Demi Moore En sevdiği şarkıcı:Guns'n Roses' dan Axl Rose ,Jim Morrrison (yine seçemedi) En sevdiği müzik grubu:Red Hot Chili Peppers En sevdiği yiyecek:Balık ve deniz mahsulleri En sevdiği içecek:Elma suyu En sevdiği araba:Mustang En sevdiği motor:Kawazaki Tuttuğu takım:Beşiktaş
-Alıntıdır- O buLutLardan neden dü$tün ki barı$'ım?! :'( | |
|