BarisAkarsu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BarisAkarsu

Tüm Baris Akarsu Sevenlerinin Forumu..

AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Birgün Gazetesi - 13 Ağustos 2006

YazarMesaj
SeciLauri
Admin
SeciLauri

Birgün Gazetesi - 13 Ağustos 2006 Empty
MesajKonu: Birgün Gazetesi - 13 Ağustos 2006   Birgün Gazetesi - 13 Ağustos 2006 Icon_minitimeC.tesi Tem. 07, 2007 8:27 am

Barı$'ın 13-Ağustos-2006 Tarihinde Birgün gazetesine yaptığı röportajı...

“Düşme, bulutlara tutun.”

Barış Akarsu Akademi Türkiye Yarışması’ndan birinci olarak çıkmıştı. Amasralı işçi anne babanın oğlu Barış, sürmeli gözleri, uzun saçları ve fiziği ve sesiyle rakiplerinin arasından hemen sıyrıldı… İlk albümü Islak Islak'ın ardından Barış’ın ikinci albümü de iki gün önce müzik marketlerde yerini aldı: Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek. “Yarışmada çok büyük vaatler vardı, bunların hiçbiri yerine getirilmedi,” diyor. “ancak, yarışma buralara kadar gelmem için bir araçtı zaten”

Kaçınılmaz olan oldu ve Barış bir televizyon dizisinde, Yalancı Yarim’de de oynamaya başladı.
Günlük yaşamında da devamlı sürme çeken Barış’ın gözlerinde bu kez sürme yoktu. Her haliyle doğal bir söyleşi yaptık, ancak söyleşi boyunca heyecanı bir an eksilmedi. Çok içtendi.

İLK ALBÜMÜN ISLAK ISLAK BEKLENEN SESİ GETİRMEDİ , AKADEMİ TÜRKİYE YARIŞMASIN'DA BİRİNCİ OLMAN ETKİLİ OLMADI MI ?

Yarışmadan çıkar çıkmaz benim yarışmayla olan bağlantım kesildi.Şirketimi bulup sözleşmemi kendim yaptım.

YARIŞMA BİRİNCİSİNE ÇOK BÜYÜK VAATLERDE BULUNULMUŞ DİYE HATIRLIYORUM...

Vaatler konusu bu tür yarışmaların hepsinde olan bir şey.Çeşitli vaatler ortaya atılıyor ve bunlar yerine getirilmiyor.Akademi Türkiyede'de çok büyük vaatler sunuldu ve olmadı.Yarışmanın içinde çok şirket olduğu için aralarda da anlaşmazlıklar yaşandı,verilen sözler tutulmadı.

YARIŞMANIN AVANTAJLARINI YA DA DEZAVANTAJLARINI YAŞADIN MI ?

Her ikisini de yaşadım.Türkiye'de bazı yarışmalara belirli bir kesim,özellikle benim hitap ettiğim kesim çok farklı bakıyor.Bu yarışmaların anlamsız olduğunu düşünüyor.Ben de çoğu zaman böyle düşünürdüm.Ama her insanın bir yerden başlaması gerektiğine inandım ve önüme gelen fırsatları değerlendirmekten yana oldum.İyi ki girmişim diyorum , şu anda buradayım.Bu benim için çok büyük bir avantaj.Binlerce sevenim var...

YARIŞMADAN BİRİNCİ OLARAK AYRILMANA RAĞMEN ÇEŞİTLİ SÖYLENTİLER PEŞİNİ BIRAKMADI...

Elbette hakkımda çok şey söylendi , ''Bundan rockçı mı olur''falan...Tüm bu sözlerin karşısında dimdik ayakta durmaya çalıştım.İki yıl boyunca ayakta durdum.Hala da ayaktayım sonuna kadar direneceğim.

İNATLA YÜRÜYECEĞİM DİYORSUN...

Hiç vazgeçmiyeceğim ki ... Kim ne derse desin , benim işim gerçekten zor.Kaybettiklerimi kazanmaya çalışıyorum.Bana tavırlı olanları,ben yarışmadan çıktıktan sonra ''ondan birşey olmaz''diyenleri bile kazanmak istiyorum.Ben insan için uğraşıyorum.

BU TEPKİLERİN ASIL NEDENİ NEDİR SENCE?

Rockçı popüler olmaz mantığı var.Hayır böyle birşey yok.Biz yıllardır
bunu yapıyoruz.Hep arka taraflarda tuttuk kendimizi .Bu şekilde yaparak da bazı kişilerin öne geçmesini sağladık.Bırakın artık ya , sıyrılın kabuğunuzdan.Ben böyle düşünüyorum.Ben çıktım kabuğumdan ve yürümek istiyorum.

SENİ DİNLEYENLER VE DİNLEMEYENLER UÇLARDA ANLADIĞIM KADARIYLA...

Çok doğru...Benim uçlarım var.Beni sevenler de uçta sevmeyenlerde.Sevmeyen nefret ediyor,seven çok seviyor.Arası yok .Bu durumdan asla rahatsız değilim.

UZUN ZAMANDIR MÜZİĞİN İÇİNDESİN DEĞİL Mİ ?

Tabii ki.Evden çok küçük yaşlarda ayrıldım.Çok uzun zamandır da memleketimden ayrıydım.çok şey yaşadım,çok zorluklar gördüm.Diyorum ya cidden piştim.Rockçılar duygularıyla yaşarlar.Bir insana çamur atarak değil.

AİLEN DESTEKLEDİ Mİ ÇABALARINI?

Çok.Hiçbir zaman bana karışmadılar.Kendi doğrularımı,kendi yanlışlarımı kendim buldum.Herşeyden önemlisi ne biliyor musunuz;ailem bana inandı.İşte bu inanç beni buralara getirdi.Evden ayrıldığımda hiç sorgulamadılar.

ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE SENİ ETKİLEYEN BİR MÜZİK TARZI VAR MIYDI?

Tabii.Ruhi Suy'la büyüdüm.Babam çok severdi.Cem Karaca,Zülfü Livaneli ,Ahmet Kaya...Tabii bunları dinlerken müziğe eğilimli olduğumu anladım.''Ben şarkı söylemeliyim''diyerek yola çıktım.Söylemek yetmedi çalmaya başladım.Önce bağlama çaldım.

BAĞLAMA MI?

Evet,ilk elime aldığım enstrüman bağlamaydı.Dinlediğim müziklerin etkisiydi sanıyorum.Beş ay gibi kısa bir süre çaldım ve bana çok hitap etmediğini anladım.Klavye çaldım.Sonra elime gitarı aldım.Gitar beni tanımlayan ve tamamlayan önemli bir enstrüman oldu.Herhangi bir eğitim de almadım.

BABAN BAĞLAMA ÇALAR MIYDI ?

Arada...Yani çok içtiği zaman...Babam sanatçı adamdır ama,aslında marangozdur.Aynı zamanda boya yapar.O yüzden hep söylerim benim babam sanatçı adamdır diye,keza annem de öyle.Annem terzi...Zanaatkar bir ailenin oğluyum ben...

RUHİ SUY'LA BÜYÜDÜĞÜNÜ SÖYLÜYORSUN , PEKİ HİÇ ALBÜMÜNE YANSITMAYI DÜŞÜNMEDİN Mİ ?

Tabii ki düşündüm.Pir Sultan Abdal'dan,Yunus Emre'den ,Hacı Bektaş'dan...Bunları hayata geçirmek çok güç.Çünkü kolay değil.Araştırma yapmam gerekiyor.Alıp söylemek değil o felsefeyi de iyi bilmen lazım.Ruhi Su dediğin zaman oturup düşüneceksin.Alanı geniş,derleyip toparlaman gerek , çok büyük isimlerden söz ediyoruz.Bu o kadar kolay olmamalı...Çok ilerde tabii ki olacak.Vazgeçilmezlerim.

''DÜŞMEDEN BULUTLARDA KOŞMAM GEREK'',İLK ALBÜMÜNE BENZİYOR MU?

Islak Islak'a göre daha bir sertleştik.

YARIŞMAYA GİRDİN,BİRİNCİ OLDUN VE ŞİMDİ BU SÜRECE İKİ ALBÜM SIĞDIRDIN...HAYATINA DÖNÜP BAKTIĞINDA NASIL BİR DEĞİŞİM GÖZLEMLİYORSUN?

Çok keskin değişim olmadı.Dostlarım,arkadaşlarım aynı.Aynı bara gidiyorum.Sadece kazanç anlamında bir değişimden söz edebilirim.Daha rahatım,daha rahat yaşıyorum.Bu rahatlık da daha iyi şeyler yapmaya teşvik etti tabii ki.

GENELDE ROCK MÜZİK YAPANLAR MÜZİĞİNİ TANIMLARLAR...SENİN YAPTIĞIN ROCK' IN DA BİR TANIMI VAR MI?

Sadece rock diye tanımlıyorum. Rock rock’tır. Bir isim koymam gerekiyorsa benim rockım. Barış’ın rockı.

YARIŞMADA İLK OLARAK CEM KARACA ŞARKILARIYLA ÇIKTIN VE SENİ CEM KARACA İLE ÖZDEŞLEŞTİRDİLER...

Cem Karaca'da Barış Manço da beni etkileyen isimlerdi.Müziğe atılmamda çok büyük etkileri oldu.Ama artık kendi yolumda,kendi tarzımı oluşturacağım.

HAYALLERİN GERÇEK OLDU MU?

Hayır kesinlikle.En büyük hayalim çok büyük kitlelere ulaşmak ve onların önünde şarkı söylemekti.Bir nevi yaptım ama bunu sürekli hale getirmek istiyorum.Sürekli hayallerimin peşindeyim.Onlar için uğraşıyorum.

MESELA ŞİMDİ BİR DİZİDE OYNUYORSUN ...BÖYLE BİR HAYALİN DE VAR MIYDI?

Hiç yoktu.Ama şu an çok güzel bir dizide oynuyorum gerçekten.Orada da bir sanat var.Bir yandan şarkılarımı söylerken bir yandan da filmimi çekiyorum.İkisi birbirini çok iyi besliyor.

DİZİ,HAYATINDAKİ ROLÜNÜ NASIL ETKİLEDİ?

Bana böyle bir teklif geldi,kişiliğime de uygun bulduktan sonra kabul ettim.Öyle bir dünya ki bu ...Ben diziye başladıktan sonra her yerden teklif yağmaya başladı.Televizyon kanalları,radyolar vb.Ama ben iki yıldır müzik yapıyordum ,kimse yoktu nedense...Dünyanın konserini verdim yine yanımda kimse yoktu.Ne zaman ki dizi çekmeye başladım ,bir sürü insan programına çağırdı.Ne düşündüm biliyor musun?

NE DÜŞÜNDÜN ?

Demek ki sistem beni iki yıldır kullanmış ,şimdi de o sistemi ben kullanıyorum.

SİSTEMİ NASIL KULLANABİLİRSİN Kİ ?

Nasıl biliyor musun?Sistem seni bir yere kadar alıp götürüyor.Bir çarka yerleştiriyor,sen başlıyorsun orda dönmeye.O diş birgün bozuluyor ve işte o zaman gidiyorsun.Ama o sistemin dişine girip o sisteme hakim olmak ta var.Ben onu yapmak istiyorum.

EKRAN POPÜLER KÜLTÜRÜN SİMGESİ HALİNDE...BİR SÜRE SONRA O POPÜLERLİĞİN İÇİNDE YOK OLMAKTAN KORKMUYOR MUSUN?

Şuna inanıyorum,işimi ne kadar iyi yaparsam ,o kadar kaybolmayacağım.''Barış dizide çok iyi oynuyor''dedirttiğim an başardım demektir.Eğer görüntü olarak sadece ekranda duruyorsan , zaten yok olmaya mahkumsun.Ben her şeyimle bir bütün olmak ve hayatımda her şeyi mükemmel yapmak istiyorum… Ama önce müzik..

-Alıntıdır-

Biz seni ''cok'' seviyoruz..:'(
https://barisakarsu.0wn0.com

Birgün Gazetesi - 13 Ağustos 2006
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Cumhuriyet Gazetesi - 07 Ekim 2006
» Milliyet Gazetesi 16.07.07