BarisAkarsu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BarisAkarsu

Tüm Baris Akarsu Sevenlerinin Forumu..

AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

HINCAL ULUÇ / SABAH (20 TEMMUZ 2007)

YazarMesaj
selennn
Admin
selennn

HINCAL ULUÇ / SABAH (20 TEMMUZ 2007) Empty
MesajKonu: HINCAL ULUÇ / SABAH (20 TEMMUZ 2007)   HINCAL ULUÇ / SABAH (20 TEMMUZ 2007) Icon_minitimePerş. Tem. 26, 2007 5:35 am

O fotoğraf!.

YAKINLARI, Barış Akarsu'nun yoğun bakımdaki fotoğrafını yayınlayan Doğan gurubu gazetelerini dava edeceklermiş. Mutlak etsinler ve bu konuda bir yargı kararı çıksın. Çünkü ihtiyacımız var..
"Birisi çekmiş, naklen yayın arabasına bırakmış" palavrasıyla yayınlanan fotoğraf, gazetecilik mesleğinin ilkeleri ve etik anlayışını gene karşı karşıya getirdi. Fotoğrafı yayınlayanlar "Halkın haber alma hakkı, tarihe tanıklık etmek" gibi yaldızlı laflarla kararlarını savunmaya çalışırken, etikçiler dört bir yandan hücum ediyorlar.
Bu tartışma bitmez.. Aslında yargı karar verse de bitmez ya!. Bu yüzden ben Doğan Medyası editörlerine başka şey soruyorum.
"O gencin adı, Barış Akarsu değil, Barış Doğan, ya da Barış Özkök olsa, o fotoğrafı gene kullanır mıydınız?.. Kullanabilir miydiniz?."
Yanıtı da bana değil, kendi vicdanlarına versinler.
Şaşmaz, tartışılmaz ölçü bu olmalı.
"Benim oğlum, kızım, eşim, kardeşim, sevgilim olsa kullanır mıydım?."
Acil servis kapılarında, hatta taşıyan sedyecinin eline birkaç kuruş sıkıştırıp, yaralı, baygın genç kadının etek, ya da bluzunu sıyırıp, fotoğrafı gazetelerine yetiştirenleri bile bildiğim için, bu soruyu, önlerine gelen her fotoğrafta kendilerine sormalarını istiyorum.

Hıncal ULUÇ
Sabah / 20 Temmuz 2007
http://www.sabah.com.tr/2007/07/20/haber...8398E.html
https://barisakarsu.0wn0.com

HINCAL ULUÇ / SABAH (20 TEMMUZ 2007)
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-