BarisAkarsu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BarisAkarsu

Tüm Baris Akarsu Sevenlerinin Forumu..

AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Magazinoteli - 03 Ağustos 2006

YazarMesaj
SeciLauri
Admin
SeciLauri

Magazinoteli - 03 Ağustos 2006 Empty
MesajKonu: Magazinoteli - 03 Ağustos 2006   Magazinoteli - 03 Ağustos 2006 Icon_minitimeC.tesi Tem. 07, 2007 8:14 am

Barı$ Akarsu'nun 03-Ağustos-2006 Tarihinde verdiği röportaj..

Magazinoteli - 03 Ağustos 2006 10311591715123989uv2

Magazinoteli'nin resepsiyonisti yine olaylara farklı yaklaşmaya, görünmeyen gerçekleri gözler önüne getirmeye devam ediyor. İşte Resepsiyonist'in genç rockçı Barış Akarsu ile yaptığı ses getirecek röportajı;

Uzun bir aradan sonra telefon görüşmelerimiz sona erdi ve Barış Akarsu ile karşı karşıya geldik.Ya şu insanoğlunun önyargılı olması çok kötü bir şey…Ben, menajeri Neşe’nin zoruyla yatağından zorla kaldırılıp karşıma akşamdan kalma bir adam bekliyordum ki benden daha dinç daha delidolu biri çıktı Barış…
Kendimde ki bu eksikliklerimi beynimle paylaşırken ilk gafımı yaptım,ilk tokalaşma ve “Merhaba Tarık”…Laf ağzımdan çıkmıştı bir kere “Tarık kim ya ?”diye kendime kızarken, Barış “Önemli değil ama Alfonzo daha hoş değil mi?” diye espiri yaptı…
Kendimi affettirmenin bir yolu vardı.Her Türk erkeğinin hiçbir zaman hayır diyemediği şeyi sundum ona “KEBAP
Hem yemek yedik hem de sohbet ettik.Yemek sırasında kayıt cihazımı çalıştırdım,işte size kayıt cihazından çıkan kelimeler…

BARIŞ AKARSU; "TÜRKİYE'DE ROCKER EKSİKLİĞİNİ BEN TAMAMLADIM!..."

MUHABİR-Akademi Türkiye yarışmasına girmeden önceki Barış ile Akademi Türkiye yarışmasından sonraki Barış arasında nasıl bir fark oluştu?
BARIŞ-Aslında çok büyük bir fark yok.Sadece yaşam standardımda biraz değişiklikler oldu. Şimdi ekonomik açıdan daha rahat ve özgürüm…Daha çok çalışıyorum ve daha çok kazanıyorum buna da fark denmez bu olası bir şey…

MUHABİR- Eski arkadaşların hiç demiyorlar mı “Ya Barış çok değiştin şöhret seni değiştirdi”?
BARIŞ-Aksine onlar bana der “Oğlum değişsene biraz artist gibi davransana” gibi şeyler. Yok ben hala eski arkadaşlarımla beraberim onlarla takılıyorum onlarla eğleniyorum.

MUHABİR- Müzikte tarzını ne olarak tanımlıyorsun?
BARIŞ- Ben genelde rock müzik dinlerim ve rock müzik yaparım.Bu benim tarzım.Ben bu müziği yaptığım sürece kendimi rahat ve huzurlu hissediyorum.

MUHABİR- Peki albümünü yaparken sana “olmaz piyasada bu tutmaz gel sen başka bir tarz yap demediler mi?
BARIŞ-Aksine şöyle bir şey oldu. Müzik dünyasına girdikten sonra daha da sarıldım rock müziğine çünkü bir eksiklik vardı rocker eksikliği, onu tamamladığıma inanıyorum…

MUHABİR- Bu çok iddialı bir söz değil mi?
BARIŞ-Yani iddialıyım sonuna kadar da iddialı olacağım.Rock müzik yapıyorum sonuna kadar da rock müzik yapacağım.Bu işte en iyisi olmaya çalışacağım ve en iyisini yapacağım.

MUHABİR-Müzik camiasında sana köstek olanlar odlumu?
BARIŞ-Köstek olan çok oldu.Ama ben köstek olanlara pek bakmadım kendi yolumda ilerledim.Önüme çok engeller konuldu ama ben onları sabırlı ve sakin bir şekilde aştım kendimi onların seviyesine hiç indirmedim.Ben Barış Akarsu’yum ve karşıma çıkan engelleri Barış gibi aştım bu camianın kurallarını kullanarak onlarla dalaşmadım…

MUHABİR- İkinci albümünü çıkardın biraz bahseder misin?
BARIŞ-İçime sinen bir albüm oldu,oturuyorum dinliyorum ve kendi kendime “işte ne yapmam gerektiğini anladın işte budur” diyorum.Birinci albüm iyi olmalı ikinci albüm daha da iyi olmalı ve oldu şimdi ise üçüncü albüm bundan daha iyi olacak öyle olmalı.Ama şimdi albümümü dinliyorum o kadar eksik noktam var ki bunları duyabiliyorum ama bunlar müzik adına eksik işte alt yapılarda şurda şöyle çalınsaydı şu şöyle olsaydı gibi şeyler yakalıyorum. Bu dizide de böyle oturup izlediğim zaman kendimdeki hataları bulmaya çalışıyorum kendimi eleştiriyorum ve o hataları bir daha yapmamaya çalışıyorum.Hep eleştirisel bakarım kendime bu mantıkla ilerlerim ben.

MUHABİR-Kimlerle çalıştın albümde?
BARIŞ- Hepsi gerçek müzisyen çok değerli insanlar hep birlikte elele verdik ve bu albümü çıkardık.Hepsinin bu albümde katkısı büyük.Onlara buradan çok teşekkür ediyorum.Ben çok şanslı bir insanım böyle insanlarla çalıştım

MUHABİR-Sözler müzikler kime ait albümde?
BARIŞ-Menajerimde sözleri var benimde sözüm bestem var tanımadığımız kişilerinde sözü bestesi var…

MUHABİR-Bedavaya getirdin yani albümü…
BARIŞ-Aynen öyle oldu kendin pişir kendin ye misali….

MUHABİR-Satış grafiği nasıl?
BARIŞ-Albüm daha bir hafta oldu çıkalı ama öncekine göre müthiş bir fark var buda bana göre iyi bir şey demek…

MUHABİR-Sanat camiasında sevmediğin insan var mı?
BARIŞ- Sanat camiasında insan olarak sevmediğim kimse yok ama yaptıkları iş olarak kabullenemiyorum.Halk bu kadar basit değil bu kadar basit olmamalı yapılan müzik.Yada müzik bu kadar kolay olmamalı ama piyasa şarkısı denilen bir tabir var ve bu beni rahatsız ediyor.Halka ne verirsen onu alır sen iyi bir şeyler yaptığın zaman halk seni yine dinler ve iyi bir şekilde dinler.Ama bizim halkımız kimin ne olduğunu çok iyi biliyor bu biraz olsun içimi rahatlatıyor…

MUHABİR- Peki hiç korkun var mı? Bir gün bu rüya biterse diye?
BARIŞ-Korkularım kaygılarım yok.Şöyle yok,yaşadığım şeylerin birden elimden gideceği,oluşan şeylerin birden yok olacağı, elimdekilerin bir anda elimden alınacağı şeklinde korkum tasam yok.Böyle bir hırsla yaşamıyorum ben.Sonuçta ben her şekilde mutluyum, müzik benim en büyük servetim ha bir şekilde korkum var işimde başarılı olamamak.Bu işte en iyi olmak istiyorum sağlam temeller atıp müzik adına iyi bir yerde olmak istiyorum.

MUHABİR- Emeğinin karşılığını aldın mı peki?
BARIŞ-Vallahi ne yalan söyleyeyim saygı duyanda oldu duymayanda ama saygı duyan daha fazla.Sonuçta ben bu müziği insanlar için yapıyorum ve onların kararlarına saygılıyım ama iyi ama kötü.

MUHABİR-Rocker’ım dedin. Rockerlar özgürlüğüne düşkün insanlardır.Geç yatarlar geç kalkarlar ve bildiğim kadarıyla sen ne sigara nede alkol kullanıyorsun bu nasıl rockerlık?Sen disiplinli bir hayat yaşıyorsun sabah erken kalkıyorsun işlerine koşturuyorsun…
BARIŞ-Tabi canım işlerime bakıyorum…Aslında rockerlar o kadar düzenli yaşayan insanlardır ki.Rocker olmasa bile her insan böyle yaşamıştır delidoludur,kızlarla buluşmuştur, içki içmiştir,geç yatmış geç kalkmıştır,dağıtmıştır ama nedense bu rockçıların başına kalmıştır.Şimdiye bakıldığı zaman rock çok zor bir olay sahnede de çok zor duruş olarak şarkı söyleme bakımından çok zordur yorucu bir olaydır.Ben her zaman düzenli yaşamaya çalışıyorum o zaman bedenimde güçlü oluyor sesimde güçlü oluyor sahnede daha dinç daha enerjik oluyorum.Daha iyi şarkı söylüyorum ve insanlar daha mutlu oluyor.Ama düşünsene her gün içen bir adamın sahneye çıktığını biter o adam on yıl sonra eser kalmaz o adamdan nitekim günümüzde de böyleleri var onların rezilliklerini de ekranlardan izliyoruz…

MUHABİR-Yalancı yarim dizisi oldukça tuttu.Tam tipine uygun bir rol.Nasıl geldi bu proje?
BARIŞ-Akademi Türkiye evinden çıktıktan sonra bir çok teklif geldi.Diziler olsun,sunuculuk olsun ben bunları ilk etapta geri çevirdim çünkü ben bir müzisyenim bir müzik yarışmasından çıktım önce müziğimi yapmam gerektiğini düşündüm.Ve iki sene boyunca müzik yaptım yurdun bir çok yerinde konserler verdim iki tane albüm çıkardım.İki seneden sonra elime böyle bir senaryo geldi.Alfonso Tarık şöyle böyle okudum senaryoyu çok beğendim.Ve sırf benim üzerime, oturduk karar verdik ve çekimlere başladık.

MUHABİR-Bu kararı vermende Özgür’ün Yabancı Damat dizisinin tutması etkin oldu mu?
BARIŞ-Yok yok kesinlikle…

MUHABİR- Görüşüyor musun Özgür’le
BARIŞ- Hayır görüşmüyorum.Aramızda öyle bir kırgınlıkta yok.O da yoğun bir tempoda çalışıyor bende yoğun bir tempoda çalışıyorum.Beni isterlerse her zaman bulabilirler,benim yerim belli yurdum belli.Ben Deha ile görüşüyorum arkadaşım benim.

MUHABİR-Alfonso Tarık,Barış Akarsu’nun önüne geçer mi?
BARIŞ-Yok asla çünkü ben Barış Akarsu olarak çıktım bir müzisyen olarak çıktım ve bir müzisyenim.Şu anda müzisyen bir adam dizide oynuyor ve kendi müziklerini dizide sergiliyor.Ben bir müzisyenim ve müziğimi ortaya koyuyorum orda.Çok değişik bir ortam tanıdım orda çok nezih insanlarla tanıştım onların işleri oyunculuk benimkisi ise müzisyenlik.

MUHABİR-Alfonso ,Barış’ı aşmış durumda şu anda farkında mısın?
BARIŞ-Yok hiçbir şekilde aşamaz. Barış’ı aşmak zordur.Çünkü Barış Akarsu kendini ortaya koydu ve Barış Akarsu olarak diziye girdi.İnsanlar “Alfonso ,Alfonso” diye bağırıyorlar ama aslında şöyle bir şey var o bağırdıkları kişi Barış Akarsu.Sokakta beni gördükleri zaman Alfonso demiyorlar,Barış Akarsu diyorlar.Yarışma kimliğinden de sıyrıldım yani Barış Akarsu kimliğini insanların zihnine oturttum.Ama hiçbir şekilde rahatsız değilim bana Alfonso dedikleri zamanda hoşuma gidiyor çünkü neden? Alfonso karakterini bende çok sevdim.O adamda benim gibi yaşayan bir adam.Sonuçta Tarık ve Barış Akarsu aynı kişi…

MUHABİR-Allah göstermesin elindeki her şey gitti bitti dizideki gibi şoförlük yapar mısın?
BARIŞ-Yapamayacağım iş yok.Taşı sıkar suyunu çıkartırım.Ben ailemden öyle bir terbiye aldım.Kimseye muhtaç olmam.Allah kimseye muhtaç etmesin.Hiç bir işten çekinmem her işte çalışırım anlımın akıyla anlımın teriyle para kazanırım.Allah bana güç verdiği sürece her işi yaparım.

MUHABİR-Bir ara Barış Manço’nun yerini alacak kişi olarak seni gösterdiler neler söyleyeceksin?
BARIŞ-Bu çok onur verici bir şey ama hiç kimse ne Barış Manço’nun nede Cem Karaca’nın yerini alabilir. Ben Barış Akarsu’yum onların izinden gidiyorum kendi müziğimi yapıyorum. Onların yerine geçmektense onlar gibi ölümsüz olmayı tercih ederim.

MUHABİR-Barış Akarsu Metroseksüel mi?
BARIŞ-Ya ben kendime çok bakarım aynada(gülmeler).Benim için önemli olan saçlarımdır onlara çok özen gösteriyorum.Evde kendi kendime kremler sürerim sıradan bir bakım yaparım bir tek saçlarım için kuaföre giderim.Yanımda sürekli kolonya taşırım ve elimi sürekli kolonya ile yıkarım. Öyle saatler harcayarak manikür pedikür bunlara vaktim yok benim.

MUHABİR-O zaman şimdiki sorumun cevabını da bir nebze aldım Sevgilin var mı
BARIŞ- Vaktim yok (gülmeler)

MUHABİR-Niye böyle bir yalan söylerler ya?
BARIŞ-Belki çoğu insan yalan söyleyebilir.Ben çok duygusal bir adamım ve eğer bir sevgilim olursa ona zaman ayırmam gerekecek duygusal bir insan olduğumdan onunla vakit geçirmek zorunda kalacağım.Şu anda yapacağım tek şey müzik tek aşkım o.Ama ileride sağlam bir şekilde ayaklarım yere bastığında aşık olmak istiyorum buna ihtiyacım var ama ilk önce müziğimi bana verilen görevleri yerine getirmem lazım.Şu da var hiç mi sevgilim olmadı tabi ki bir sürü kız arkadaşım oldu.Ama aradığımı bulamadım.Çok aradım ama bulamadım.

MUHABİR-Nasıl kızlardan hoşlanırsın?
BARIŞ-Benim için güzellik ön planda değil.Yani güzellik göreceli bir kavram benim için ilk başta.Benim için önemli olan tek şey hayatımı paylaşabileceğim yani onunla zaman geçireceğim insanın benimle birebir aynı düşüncede olmasını isterim.Ben delidolu adamım gezmeyi severim örnek hadi kalk gidelim dediğim zaman “ay ,offf, nereye, bu saatte mi” gibi cümleler kurması beni çileden çıkarır.Benimle birlikte yaşaması lazım benim zevklerimi paylaşması lazım bana destek olması lazım.Beden yapılarımızın ruh yapılarımızın birbirine uygun olması lazım.

MUHABİR- Sanat camiasından birisi olur mu?
BARIŞ-Sanat camiasından olmaz.Ya ben daha sade birini isterim kendi yaşamımda da sadelikten yanayım.Ama bu yanlış anlaşılmasın o da sanatçı olabilir ama ne bileyim bir ressam olabilir bir viyolonsel çalabilir yani ne bileyim..

MUHABİR-Manken olsun mu?
BARIŞ-Ya fazla göz önünde bulunmasın.Yok şarkıcıymış yok türkücüymüş o tür şeyler beni aşar ben kaldıramam.

MUHABİR-Mutluluk oyunu oynar mısın?
BARIŞ- Hayatta oynamam.Ben mutluluğu da yaşarım mutsuzluğu da yaşarım.Benim modlarım vardır.O anki ortam neyi gerektirirse o moda girer işimi yaparım 3 ay Akademi Türkiye evinde de böyle kaldım yoksa kalamazdım.Bir gün çok mutlu olabiliyorum bir gün çok mutsuz olabiliyorum ama asla oynamam mutlu olmak için kendimi zorlamam.

MUHABİR-Rockçıların hep bir mesajı olur senin bir mesajın var mı?
BARIŞ- Tabiki var ama ben bunu insanların gözüne soka soka yapmıyorum benim tek mesajım insanlar insan olduklarını anlasınlar insanlık çok zor bir dönem geçiriyor tabiri caizse insanlık elden gidiyor.Allah’ımdan dileğim bu acılara bu savaşlara bir son vermesi onlara insan olduklarını bir kul olduklarını hatırlatması…Mesajım bu herkes güzel yaşasın savaşsız kavgasız sevgi dolu yaşasın tek mesajım bu…

-Alıntıdır-

Son cümlelerine sonuna kadar katıLıyorum barı$..Sad
https://barisakarsu.0wn0.com

Magazinoteli - 03 Ağustos 2006
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Chica - 01 Ekim 2006