Yüreğimden Barış’a…ONU BIRAKIP GELMEK ÇOK ZORDU.4 yıl önce ATV televizyonunda yayınlanan Akademi Türkiye ile tanıdık onu programı izlediğim ilk gün “işte bu çocuk” demiş içimde derin bir yere oturtmuştum onu.Yarışmanın final bölümünün akabinde menejeriyle tanışmış kendisi ile irtibat kurmuştum 4 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz tüm Barış Manço anma etkinliklerine katılmak bizler gibi o da Barış Abisini unutturmamak istiyordu bir türlü denk gelmedi ya ben geç aradım ya da şimdi değil daha sonra sadece Barış la bir konser yapalım dedik yönetim kurulunda bir türlü aynı sahneyi aynı organizasyonu paylaşmak kısmet olmadı.
Geçen yaz Kadıköy Meydanında bir ÖSS öncesi moral konserinde sonra da Barış Panayırında bir araya geldik kitaplarımı hediye etmiştim son karşılaşmamızda sahnesi, pozitif enerjisi,gülüşü, içtenliği ile herkesin gönlünü almayı başaran biriydi.
Yalancı yarim adlı dizisi başlayana dek zor günler yaşamış ancak çok yakınları ve yarışmadan bu yana ona gönül verenler sevenler,destekleyenler (BAG) dışında kimseye belli etmemiş yılmamış, yıkılmamış ve başarmıştı ayakta durmayı.
Önce Cem Babanın emaneti ile “ISLAK ISLAK” demiş , sonra Barış abisinin bir çok şarkısını seslendirmiş ama en son dizisinde “ ALLAHIM GÜÇ VER BANA “ diye haykırmıştı. Bir şarkısında “ İsterdim yeniden doğmak yada hepten yok olmak” diyordu Barış O talihsiz kazanın ardından hayata tutunmaya çalıştığı hastanede Barış Sever bir ailenin bir bebeği oldu ve Barış Koydular adını Hepten yok olmadı BARIŞ bizlerin yüreğinde ve belki o bebekte yeniden yaşayacak bizlere düşen ise ona rahmet dileyip ailesini yalnız bırakmamak 4 yılda yaptığı işlere sahip çıkıp yapamadıklarını yapmaya çalışmak.
5 günlük umutlu bekleyiş bir anda göz yaşı seline dönüştü ilk defa ben böylesine dağıldım evet onu tanıyordum ama sanki çok daha yakından tanıyormuşum gibi kardeşimi, çok yakın bir dostumu kaybetmişim gibi yıkıldım önce Sn İlkim Karaca ve Barış Manço 7’den 77’ye Dolu Dizgin Barış ve Sevgi Derneği üyelerimiz ile evine gittiğimiz taziye ziyaretinde sonra , Cuma namazının bitmesini ve hocanın gelmesini bekledim 1 saate yakın onun cansız bedeninin yanında hemen yanı başında durmama annesinin, anne annesinin , babasının tüm sevenlerinin göz yaşlarına acı haykırışlarına en yakından tanık olmama rağmen inanamadım, “hadi barış kalk dedim içten içe hadi beraber konserler vereceğiz “ ama kalkmadı Barış.
Barış Abimizden sonra bir Barış Dostumuz olmuştu, Barış Kardeşimiz, Barış Arkadaşımız şimdi hepten yıkıldık Ona güvenmiştik,inanmıştık Müzik Dünyasında ADAM GİBİ BİR ADAM daha var demiştik hep.Dayanamadı o da gitti çok sevdiği 2 insanın yanına gitti Barış abisi ve Cem babası’yla birlikte şimdi birlikte meleklere konser verecekler belki.Tanrı sevdiklerini erken alırmış yanına onlar savaşların , acımasızlığın hakim olduğu bu dünyaya fazla iyilerdi Tanrı onları erken aldı her ölüm erken ölümdür ama Barış daha çok gençti…
Mekanın Cennet Olsun Barış.
Seni böyle sevdiğimi bilmiyordum affet.
Not :Cenaze’nin İstanbuldan Amasraya gidişi için Cenaze aracını tahsis eden Kadıköy Belediyesine ve Bizlerin cenazeye gidebilmemiz için araç desteği veren ve hiçbir karşılık beklemeyen Akp Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Merve Ceylan ve Zerrin Kaya’ya teşekkürü bir borç biliyorum
Gökhan Karaduman
http://gokhankaraduman.wordpress.com/